OuderApp

Telefoonlijst voor oudersMet ingang van 8 juni 2020 is ons exclusieve ouderportaal 'Mijn Plukkebol' vernieuwd. Plukkebol is hiervoor een samenwerking aangegaan met Konnect, een aanbieder van gepersonaliseerde Apps en ouderportalen voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Konnect zal ons huidige ouderportaal vervangen. 

Waarom werken met Konnect?

Dankzij Konnect kunnen we de communicatie met ouders verder optimaliseren. Via de OuderApp kun je voortaan afwezigheden (ziekte, vakantie) van jouw kind doorgeven en ruil- en extra dagen aanvragen. Zo ben je hiervoor niet meer afhankelijk van de openingstijden van Plukkebol.

Daarnaast kunnen de medewerkers van de groep je rechtstreeks berichten sturen. Je kunt zelf ook berichten sturen naar de groep. Gedurende de dag zullen medewerkers je berichten lezen en zo mogelijk beantwoorden. Het spreekt hierbij voor zich dat de zorg voor de kinderen altijd prioriteit heeft boven het beantwoorden van de berichten.

Het blijft daarnaast mogelijk om:

  • de fotoalbums van de groep van jouw kinderen te bekijken en de leukste voor eigen gebruik te downloaden. Foto’s van je kind worden via de app/portaal gedeeld met de ouders van kinderen waarmee jouw kind op de foto staat. Je zult primair de foto’s van je eigen kind zien. Niet langer zoeken in digitale albums; je ontvangt de foto’s waarop jouw kind staat rechtstreeks. Je beheert tevens zelf de zichtbaarheid van foto's. 
  • jouw persoonlijke gegevens te raadplegen en te updaten indien nodig. 
  • allerlei financiële zaken te bekijken zoals facturen en jaaropgaven. Maandelijks zal op de laatste werkdag van de maand de nieuwe factuur te raadplegen zijn. 
  • een archief te raadplegen van eerder gestuurde nieuwsbrieven, die voortaan vanuit de app/portaal verstuurd worden.  

Toestemming voor gebruik foto's

We vragen je als eerste om de toestemmingen voor het maken van foto's aan te passen aan jouw persoonlijke wensen in de OuderApp: 

  • Optie 1: Geen toestemming (kind mag niet op de foto)
  • Optie 2: Fotogebruik alleen toestaan in het ouderportaal (de foto's van je kind staan in het ouderportaal en in de nieuwsbrieven die uitsluitend naar Plukkebol ouders gaan)
  • Optie 3: Fotogebruik alleen toestaan in het ouderportaal én publiekelijk. Zie optie 2 en de foto's van je kind kunnen geplaatst worden op www.plukkebol.nl (uitdrukkelijk niet in combinatie met een naam en niet op sociale media).

Optie 3 heeft de voorkeur van Plukkebol. Wij laten graag zien welke leuke activiteiten we met de kinderen ondernemen. Vanzelfsprekend ben je vrij om voor jouw voorkeur te kiezen. 

Mijn Plukkebol: log éénmalig opnieuw in 

Vanaf vandaag zul je éénmalig opnieuw moeten inloggen om toegang te krijgen tot  'Mijn Plukkebol'. 

  • Gebruikersnaam: dit is je debiteurennummer (6 cijfers) en kun je terugvinden op de overeenkomst voor hele dagopvang en/of buitenschoolse opvang na de letters kdv of bso (kdv/debiteuren nr/volg nr) (bso/debiteuren nr/volg nr).
  • Wachtwoord: om een wachtwoord aan te vragen, klik je op ‘wachtwoord vergeten’. Indien je als ouder opgenomen bent in onze administratie, wordt er een e-mail gestuurd naar je e-mail adres met daarin een link om zelf een nieuw wachtwoord aan te maken. We raden je aan een sterk wachtwoord te kiezen. 

Konnect: een veilige en afgeschermde omgeving

Ook Konnect biedt een veilige en afgeschermde omgeving om informatie te delen. Bij de ontwikkeling van Konnect zijn hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Hierdoor bepalen we als organisatie zelf welke ouders en medewerkers toegang hebben tot welke informatie. Daarnaast worden alle gegevens beveiligd opgeslagen.