Sinterklaas

Ohh kom er eens kijken….In de periode vanaf 16 november t/m 4 december jl. was het Sint en Pieten tijd bij Plukkebol. Een gezellige tijd met vrolijke, en soms ook, bange gezichtjes. Prachtige Sinterklazen en natuurlijk ook roetveeg Pieten liepen er iedere dag bij Plukkebol rond. Van babygroep tot de oudste BSO-ers, ieder kind beleefd het op zijn eigen manier. Kunstige knutselwerken van allerlei materialen in alle vormen zijn gemaakt. Weet zeker dat al onze kinderen kunstenaars zijn. Natuurlijk wordt er ook volop buiten gespeeld en ziet het speelplein er netjes uit want stel je voor dat Sinterklaas ineens voorbij komt…

Liedjes zingen bij de open haard…Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje..

De kinderen konden er maar geen genoeg van krijgen; kruidnootjes bakken was een absolute hit. Zelf pannenkoeken bakken is altijd leuk en vooral lekker. En als het buiten te nat is, picknicken we toch gewoon binnen. De baby’s trommelen er vrolijk op los met gezellige Sinterklaas liedjes.

Pietengym willen de kinderen iedere dag wel; dan toveren we de gang toch gewoon om tot Pietengym locatie met matten en attributen. Ook op de groepen werden acrobatische gymnastiek oefeningen gedaan. Ondanks dat Sinterklaas dit jaar niet kon komen, mochten alle kinderen toch hun schoen zetten….