Expeditie Plukkebol 2020

Zomervakantie op Plukkebol betekent tijd voor Expeditie Plukkebol: zes weken lang een avontuurlijk vakantieprogramma boordevol stoere uitstapjes, sportieve activiteiten, creatieve workshops én nog veel meer. Lees hier de belevenissen van elke week en bekijk de talrijke foto's. Expeditie Plukkebol: dé leukste zomervakantie van Delft!

Expeditie Plukkebol week 6

Expeditie PlukkebolTot slot was het de beurt aan Italië, Via een heuse stormbaan kwamen we aan in het land in de vorm van een laars én het land van het Venetiaanse Carnaval. Traditionele maskers en gondels werden dus eigenhandig gemaakt én uitgetest. Natuurlijk stond er pizza op het menu in de kinderkeuken en weet je dat je van pasta superleuke sieraden kunt maken? Met suikerklontjes bouw je een extra zoet Colosseum en tijdens het Plukkebol festival klonken er Italiaanse hits uit de speakers, De leukste foto's van afgelopen weken horen in een zelfgemaakte fotolijst en de reis boordevol ontdekkingen werd in stijl afgesloten met een smakelijke BBQ. Wat hebben we genoten de afgelopen weken!     

Foto's Expeditie Plukkebol week 6

Expeditie Plukkebol week 5

Expeditie PlukkebolGriekenland was de volgende stop op onze grote reis. Hier was het tijd voor mozaïeken en zelf pottenbakken. Een gezonde Griekse salade voor de lunch, maar ook smullen in de kinderkeuken van tzatziki en keftedakia. Sportief ging het er aan toe bij de Pukkebol Spelen, waar natuurlijk iedereen geëerd werd met een zelfgemaakte lauwerkrans. Er werden t-shirts met Griekse letters uit de Oudheid gemaakt en cakejes gebakken met Griekse yoghurt.      

Foto's Expeditie Plukkebol week 5

Expeditie Plukkebol week 4

Expeditie PlukkebolMet het vliegtuig gingen we in de 4e week door naar Duitsland. Tijdens het drukbezochte AugustFest draaide alles om de 'pullen'-race. Welk team verspilde het minste tijdens het nemen van alle hindernissen. We volgden een professionele workshop tennis en timmerden koekoeksklokken. Op de vuurplaats bakten we worstenbroodjes en tijdens de spelletjesdag deden we ander andere 'Katz und Maus'. De Duitse vlag werd in elkaar geknutseld, evenals stoere sleutelhangers. In de kinderkeuken waagden we ons aan Berlinerbollen en Apfelstrudel. Wat is er toch veel te beleven op Plukkebol!   

Foto's Expeditie Plukkebol week 4

Expeditie Plukkebol week 3 

Expeditie PlukkebolCastagnettes, zelfgemaakte sangria en een heuse workshop flameco dansen. Vanuit Frankrijk vervolgden we onze reis in de 3e Expeditie week naar Spanje. De verfspetters vlogen om onze oren terwijl we als ware kunstenaars de Picasso in onszelf ontdekten. De waterballonen-pinata was een groot succes en hoe stoer is het om zelf een 'abanico' oftewel waaier te maken. Tijdens een lesje yoga was het tijd voor ontspanning en uit de kinderkeuken kwamen de lekkerste tapas, natuurlijk geserveerd in zelfgemaakte tapas schaaltjes. Op de waterfiets werd de Delftse Hout overgestoken en een BBQ hoort natuurlijk bij het zonnige Spanje...vamos a la playa!

Foto's Expeditie Plukkebol week 3

Expeditie Plukkebol week 2

Expeditie PlukkebolBonjour....in de 2e week van Expeditie Plukkebol namen we de trein van België naar Frankrijk. Bakkersmuts op en hup de kinderkeuken in voor zelfgebakken baguettes en croissantjes. Na een potje Jeu de Boules was het tijd voor een verfrissende duik aan het strand van de Cote D'Azur. Er werden geitjes geknuffeld en de tropische temperaturen zorgden voor waterpret in het kwadraat. De oudste bso-ers van Kigo en Kigo+ leerden mime spelen en natuurlijk kon het bekendste bouwwerk van Parijs niet ontbreken. De Eifeltoren werden dan ook met precisie nagebouwd met Kapla of rietjes.De wasmachine draaide overuren na het bezoek aan het Franse Balijbos.

Foto's Expeditie Plukkebol week 2

Expeditie Plukkebol week 1

Expeditie PlukkebolNa het hijsen van de Expeditie vlag, was het eindelijk zover: zes heerlijke vakantieweken en een reis door Europa. In de 1e week van Expeditie Plukkebol was België aan de beurt. Na het duiken in de huid van een striptekenaar, opende Frietkot Plik haar deuren voor zelfgemaakte Vlaamse friet. Er werd flink gesport en vliegen met beide benen op de grond is supertof. De mooiste vliegers gingen dan ook de lucht in. Er waren zomerse cocktails en in de kinderkeuken rook het naar Belgische wafels met fruit. Hutten bouwen, speurtocht en picknicken in het bos. De vakantie is gelukkig pas net begonnen!      

Foto's Expeditie Plukkebol week 1

Expeditie Plukkebol