Expeditie Plukkebol 2017

De zomervakantie betekent: tijd voor Expeditie Plukkebol, zes weken lang een avontuurlijk vakantieprogramma boordevol stoere uitstapjes, sportieve activiteiten, creatieve workshops én nog veel meer. Lees hier de belevenissen van elke week en bekijk de talrijke foto's. Expeditie Plukkebol: dé leukste zomervakantie van Delft!

Expeditie week 6

ZomerkampDe laatste week van Expeditie Plukkebol stond vooral in het teken van het zomerkamp. Maar er gebeurde meer! Kigo ging met schatkaart en kompas op zoek naar kokosnoten. Tja... die hadden ze nodig om heerlijke koekjes van te bakken in de kinderkeuken. Er werden kampvlaggen en handpoppen van sokken gemaakt. Bopo & Praan onderzochten wat wel en vooral ook wat niet blijft drijven. Plik maakte gave creaties met plankjes en spijkers en Iger had een heuse expositie van de leukste foto's van de afgelopen weken. Na twee dagen kamp is het tot slot heerlijk chillen in de Plukkebol bios, natuurlijk met popcorn!

Foto's Expeditie Plukkebol week 6

Expeditie week 5

Expeditie PlukkebolOp Expeditie naar Klauterwoud en heerlijk struinen in de Speeldernis. Ook in de vijfde week van de zomervakantie was er ontzettend veel te beleven. Dieren spotten met onze verrekijker, heerlijk peddelen op het water en BBQ-en in de Delftse Hout. Overalls aan en graffiti spuiten maar. Hoe cool! De oudste bso-ers van de locatie Raamstraat volgden een workshop striptekenen en uit de kinderkeuken kwamen heerlijke zelfgemaakte pizza's. Kigo ging per waterfiets op jacht naar de schat en Bopo danste de flamingo met zelfgemaakte castagnetten. Octa, Walui en Plik bouwden hun eigen waterleiding. Handig om flessen te vullen voor een potje flessenvoetbal. Naast het maken van een kampvlag, werd er geoefend op liedjes voor bij het vuur. Tja...vanaf volgende week is het weer zover: het Plukkebol zomerkamp!         

Foto's Expeditie Plukkebol week 5 

Expeditie Plukkebol week 4

Circus PlukkebolVliegeren op het strandje bij de Delftse Hout en jutten op het strand: een tof begin van alweer de vierde week van Expeditie Plukkebol. Onder leiding van echte artiesten van circus kabel volgden de bso-ers deze week een heuse circus workshop. Natuurlijk werden de geleerde kunsten aan de ouders gepresenteerd tijdens een heuse voorstelling op echt pistezeil. Op de vuurplaats werd er een heerlijke  groentesoep gemaakt en natuurspeeltuin Hammenpoort is het ideale decor voor een potje 'levend stratego'. Tijdens het Plukkebol festival was er alle tijd voor coole outfits, hippe muziek én natuurlijk gave glittertattoos. Na een kijkje bij het Varend Corso, dat weer door het Westland trok, had iedereen genoeg inspiratie opgedaan om zelf een gaaf bloemstuk te maken. Natuurlijk met bloemen van de Delftse markt.   

Foto's Expeditie Plukkebol week 4

Expeditie Plukkebol week 3

Expeditie PlukkebolHeb jij wel eens je eigen stokbrood gebakken? Onze bso-ers draaien er hun hand niet voor om: zelf deeg maken, een stok vinden, vuurtje aan & bakken maar! Tijdens de derde week van Expeditie Plukkebol was het ook tijd voor een blubberig leuk feestje in de Delftse Hout: ModderDag! Met gevonden takken en klei werden er gave reptielen gemaakt en kokkerellen op de vuurplaats met je zelf gegraveerde pollepel gaat toch een stuk beter. Toerist in eigen stad, hoe leuk is dat. Dus hup...naar boven, we beklimmen de kerktoren en wat is het uitzicht over Delft gaaf! Een yoga sessie is een welkome afwisseling tussen alle druktes door en de zelfgemaakte zeilbootjes bleven perfect drijven in het water! Het was weer een enerverende vakantieweek bij Plukkebol! 

Foto's Expeditie Plukkebol week 3

Expeditie Plukkebol week 2

Expeditie PlukkebolTijdens de tweede week van Expeditie Plukkebol genoten de kinderen met volle teugen van de bijzondere theatervoorstelling 'Mannetjes met Plannetjes'. Aansluitend gingen ze samen met de acteurs zelf aan de slag tijdens een lesje acteren. En er gebeurde meer! Jutten op het strand, heerlijk vies worden in de Speeldernis in Rotterdam en wat dacht je van lekker spelen in de grootste speeltuin in de omgeving: Zalm Buitenpret! Gezellig picknicken in het groen en zelf stenen graferen. Met eigenhandig gemaakte belleblaasstokken kun je supergrote bellen blazen en kanoën bij de Delftlandhoeve is toch echt wel een hele ervaring!    

Foto's Expeditie Plukkebol week 2

Expeditie Plukkebol week 1

Expeditie PlukkebolDe eerste week van Expeditie Plukkebol was er van alles te beleven. Na een spetterende opening boordevol waterspelletjes was het tijd om er lekker veel op uit te trekken! Een tochtje door de grachten van Delft, smullen van een visje bij de Visbanken of op safari in het Wilhelminapark. Er werden zelf stoere T-shirts gemaakt en hoe cool is het om een workshop breakdance te volgen. Er was een expeditie naar de waterspeeltuin in Tanthof en het Balijbos in Zoetermeer. Gewapend met vergrootglas, insectenhotel én observatiepotjes trok de bso er op uit in de natuur. Op de vuurplaats rook het naar blauwe pannenkoeken en sommige kids blijken ware graffiti kunstenaars. Gelukkig is de vakantie nog lang niet voorbij! 

Foto's Expeditie Plukkebol week 1

Aftrap Expeditie Plukkebol

BBQRuim 300 bso kinderen en ouders genoten dinsdag 4 juli van een heerlijke zomer BBQ op het terrein van hockeyclub Hudito. Tevens vond die middag de aftrap plaats van Expeditie Plukkebol. De BBQ werd feestelijk geopend met een spetterend concert van Drumdrumdrum. Met z'n allen gezellig swingen op de vrolijke klanken van de cajon, de timba, body percussion en de 'boomophone', het kleurrijke, door Drumdrumdrum zèlf ontworpen instrument! Voor alle bso-ers was er ook nog een stoere Plukkebol cap. Handig om steeds bij je te hebben tijdens de vakantie. 

Expeditie Plukkebol