Van Embdenstraat

 

Gebouw

In mei 2010 heeft Plukkebol haar deuren van deze locatie geopend. Mooie en grote ruimtes waar kinderen vol overgave kunnen spelen, ingericht met aantrekkelijk en duurzaam speelgoed, prachtig meubilair, veilig en schoon. De oppervlakte van het kinderdagverblijf bedraagt maar liefst 840 vierkante meter binnen- en zo'n 600 vierkante meter buitenruimte. Velen malen groter dan de standaard en norm in de kinderopvang. Het pand biedt ruimte aan twee babygroepen, twee ukkengroepen, en twee peutergroepen. De groepen zijn ruim opgezet en specifiek ingericht op de verschillende ontwikkelingsfasen van de kinderen. De groepen liggen allen aan een brede centrale speelgang, de centrale as in het pand. Een voor de ukken en peuters extra ruimte waar zij zich uit kunnen leven in het speelhuis met glijbaan, op fietsjes, tractoren en ander groot speelgoed als slecht weer buitenspelen belemmert.

Natuurspeeltuin

De babygroepen hebben een eigen snoezeltuin die grenst aan de groepsruimten. Baby's kunnen hier veilig en gescheiden van de grote kinderen verblijven met mooi weer. In de grote omsloten tuin staan volop bomen en planten. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de zandbak met waterbaan en van de glijbaan glijden bij het speelhuis.

Fietstunnel verbinding met de wijk Emerald

Onder de A13 door ligt de IJsmeestertunnel die de wijk Emerald verbindt met Delft. Op de fiets ben je snel bij Plukkebol vanuit Emerald in Delfgauw.