Ukken

Eenmaal baby af wil je meer, veel meer! Lopen, spelen en ontdekken. Al groot en tegelijkertijd ook nog zo klein. Op de ukkengroep begrijpen de medewerkers dat maar al te goed! Zij zijn als geen ander in staat om de kinderen veilig op weg te helpen in hun spel en hen te begeleiden in hun onderling contact.

In deze groep zijn er kinderen in de leeftijd van 1 en 2 jaar die samen met 11 andere kinderen een groep vormen. Er zijn dagelijks twee vaste medewerkers die helemaal vertrouwd zijn met de kinderen. Het individuele dagritme, zoals we dat hebben bij de baby’s, gaat geleidelijk over in een groepsritme. Er blijft echter de nodige individuele aandacht.  

Bij binnenkomst lekker spelen, samen aan tafel liedjes zingen. De dag in Plukkebol is officieel begonnen! De pedagogisch medewerkers bieden verschillende activiteiten aan waarin de ukken kunnen ontdekken, bewegen en plezier beleven. Dansen op muziek, schilderen of je even terugtrekken uit de groep en in het snoezelhuis spelen. Er zijn vaste momenten voor toilet, de lunch, een tussendoortje en slapen. Ieder ukje heeft zijn vaste en daarmee voor hem vertrouwde bedje en de medewerker blijft bij de kinderen zingen of lezen totdat zij allemaal slapen. Maar net op bed is het vaste prik altijd even feest in de slaapkamer. Allemaal nog wakker en wat een gezelligheid!   

Het streven is iedere dag naar buiten te gaan en dat maken we in Plukkebol ook waar. Mocht het weer echt bar en boos zijn, dan is er naast de groep een prachtige speelhal waar de ukken lekker binnen kunnen spelen. Hier staat een speelhuis met glijbaan en een gymset. Buiten is de tuin mooi groen en veilig omsloten door een hek. De kinderen kunnen hier heerlijk rondrijden op driewielers, in de zandbak spelen en in het buitenspeelhuis van de glijbaan roetsjen. Als het weer zomers is, zijn er voldoende schaduwplekken en plaatsen we zwembadjes. Altijd onder toezicht van een medewerker.

Er is voldoende tijd voor individuele aandacht. Even lekker op schoot en een aai over je bol. Na een dag met allemaal ukken activiteiten, komen de papa's en mama's weer. Wat een leuke dag op Plukkebol!

Volgende groep