Peuters

De peutergroep is de volgende stap in de Plukkebol loopbaan. Hier komt de ontwikkeling van de kinderen werkelijk in een avontuurlijke stroomversnelling. Een peuter heeft vooral veel te doen in het Plukkebol programma. In de poppenhoek aan de slag, of nee toch in de winkel. Een treinbaan bouwen of met de garage spelen. Verkleden?

De groep bestaat uit 16 peuters en twee vaste pedagogisch medewerkers. Er zijn meerdere speelhoeken waarin verschillend spel kan worden gedaan. Er is volop keuze. De speelgoedkast heeft heel veel lades met mooi speelgoed.

De pedagogisch medewerkers op deze groep zijn erg creatief en in staat de kinderen hun eigen creativiteit te laten aanboren. Hup aan de slag met enorme vellen papier, verf, lijm en gekleurd zand. Het leukste is misschien nog wel met je voeten door de verf en dan over een groot vel papier rennen. Peutergym, muziek en drama staan ook op het programma.

Slapen doen we niet meer allemaal, maar de medewerkers zorgen voor een goede balans tussen activiteit en rust. Alle aandacht is er dus ook voor het vertellen van een mooi verhaal. Met de kinderen nieuwe boeken uitzoeken is altijd weer een feest.

Het programma wordt gekoppeld aan een thema. Een aantal weken zijn de kinderen bijvoorbeeld bezig met het thema de boerderij, de postbode, kleuren, voedsel enzovoorts. Bij de keuze voor het thema spelen de medewerkers in op wat er speelt bij de kinderen.  

Ook de peuters gaan veel naar buiten en hebben hun eigen moestuin. Een hele verantwoordelijkheid is het om ervoor te zorgen dat alle plantjes en groenten water krijgen.

Peuters kunnen zich al erg hechten aan andere kinderen. Pedagogen menen dat zij nog niet echt samenspelen. In Plukkebol weten wij wel beter. De interactie tussen de kinderen is prachtig om te zien!

Volgende groep