Peuterplus

“Nee. ik kom niet naar Plukkebol! Ik ben al een peuterplusser”. De peuterplus is dan ook een hele speciale fase. De kinderen voelen zich heel groot. Maar goed, ze gaan dan ook al bijna naar de basisschool. Tijdens deze fase worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op school. 

Ook bij de peuterplus geldt dat er vanuit de  thema’s wordt gewerkt die bij de kinderen leven. Er is een dagprogramma met allemaal leuke activiteiten en creatief als de kinderen zijn, kunnen zij van alles knutselen. Komt straks op school vast en zeker goed van pas!

Bij de voorbereiding op school vinden we het het allerbelangrijkst dat kinderen zich emotioneel veilig voelen. In Plukkebol worden zij gewaardeerd om wie zij zijn en wat zij kunnen. Hierbij hoort ook voor jezelf opkomen en rekening houden met een ander. De pedagogisch medewerkers zullen de kinderen positief bekrachtigen en goed begeleiden in dit proces. Wij zijn dan ook trots om te zien hoe goed de peuterplussers de volgende grote stap zetten. Heel veel plezier op de basisschool!