Groene kinderopvang

Lekker veel naar buiten. Daar staan wij voor bij Plukkebol! Baby's zo veel als mogelijk en alle oudere kinderen zeker elke dag.

Snoezeltuin 

De baby's hebben hun eigen snoezeltuin. Geurige kruiden en bloemen. Een zachte ondergrond om fijn rond te kruipen. En veilig hun eigen, van de grotere kinderen afgeschermde, plek.

Natuurspeeltuin

De ukken en peuters hebben een prachtige groene tuin om van alles in te ontdekken. De waterbaan is favoriet en geeft veel plezier bij spel met water en zand. Heerlijk kliederen. Op het blote voetenpad kun je verschillende materialen voelen. Bij de moestuin kijk je je ogen uit. Kijk wat er groeit en bloeit! De kinderen helpen graag met water gieten, zaaien en oogsten. Door de wilgentunnel kom je in een andere wereld. Via het trapje kom je bij het speelhuis en roetsj naar beneden van de glijbaan. In de zomer geven zwembadjes verkoeling en veel waterpret. De fietsjes en karren zijn het hele jaar door in gebruik. 

Belang van speelnatuur

Speelnatuur staat voor natuurlijk groen, waarmee kinderen kunnen spelen en die zij kunnen veranderen en beïnvloeden. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vrij spelen in een natuurlijke omgeving van fundamenteel belang is voor de ontwikkeling van kinderen in alle leeftijden. De natuur prikkelt, daagt uit en geeft kinderen de ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten. Daarnaast worden zij onbewust gestimuleerd tot bewegen.

Bureau RIS Ruimtelijke Inrichting & Speelnatuur heeft de tuinen van Plukkebol ontworpen.

Erop uit 

Met de wandel- en bolderwagens gaan de baby's en de oudere kinderen wandelen in de omgeving. Fijn de eendjes brood geven en wandelen door het park. De peuters maken ook gebruik van de bakfiets van de bso. Zoef even naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen of een boodschap te doen op de markt van Delft. 

Overalls en laarzen

Om buitenspelen ook bij wat minder goed weer mogelijk te maken, heeft Plukkebol voor alle kinderen speciale waterdichte overalls en natuurrubber laarzen. Zo kunnen we het hele jaar door fijn naar buiten!

Plukkebol ouders kunnen buitenspeelkleding en andere fijne artikelen kopen met aantrekkelijke kortingen bij onze vaste leverancier Chick-a-dees. Log in op "Mijn Plukkebol" voor meer info.

Speeltuin Westerhonk

De tuin van Plukkebol locatie Raamstraat heeft een eigen doorgang naar Speeltuin Westerhonk. Plukkebol heeft een overeenkomst gesloten met deze speeltuin en dat maakt dat wij daar elke dag met de peuters mogen spelen. Ook als de speeltuin gesloten is voor publiek. Er zijn schommels, een kabelbaan, glijbanen, een reuze grote trein en nog heel veel meer.

UV beleid

De zon is fijn, maar bescherming is ook nodig. We zorgen voor voldoende schaduw en smeren de kinderen in op dagen dat dit nodig is.