Baby's

Voor jouw baby wil je een veilige, schone en rustige omgeving met medewerkers die jouw kind liefdevol opvangen. Dit in het ritme en met de gebruiken waarmee jouw kindje vertrouwd is. In Plukkebol is de babygroep hier helemaal op ingesteld en zijn de medewerkers hier volledig op toegerust.

Fijn in de armen van de pedagogisch medewerker de fles krijgen, of, als je al wat ouder bent, samen met de oudere baby’s een boterham eten aan tafel. Er is mooi speelmateriaal dat de baby’s stimuleert in hun ontwikkeling. De groepen hebben vloerverwarming, dus lekker warm als je gaat kruipen. In de spiegels aan de wanden kun je jezelf ontdekken! Er liggen lekkere speelkleden en andere zachte materialen op de vloer. Baby’s voelen, ruiken en proeven. Zo verkennen zij hun omgeving. Alles wordt daarom extra goed schoongehouden. De kleinsten kunnen veilig in een box en lekker spelen onder een babygym.

Er is een aparte buitenspeelplaats voor de baby’s, veilig afgeschermd van de speelplaats van de overige kinderen van het kinderdagverblijf. Ook kunnen de pedagogisch medewerkers erop uit met de speciale babybolderkar. Dit in de directe omgeving van het kinderdagverblijf.

De slaapkamers grenzen direct aan de groep, zodat de medewerkers goed zicht kunnen houden op de kinderen als zij in hun ledikantje liggen. Ieder kind op zijn vaste slaapplek in een persoonlijke trappelzak met knuffel.

Brood, fruit, yoghurt en luiers (Pampers): alles is standaard aanwezig. Je dient alleen zelf de flessenvoeding en pap te verzorgen. Plukkebol kiest er bewust voor dat de zuigelingen dezelfde voeding krijgen als thuis. Jouw baby is vertrouwd met de geur en smaak.    

Een babygroep heeft 3 vaste babyleidsters waarvan er op een dag steeds twee werken. Op een dag worden er door hen zo’n 9 kinderen van nul en één jaar opgevangen. De pedagogisch medewerkers hebben bewust gekozen voor het werken met baby’s en zich in deze leeftijdsgroep gespecialiseerd. Dagelijks worden zij daarnaast bijgestaan door een huishoudelijk medewerker die bijvoorbeeld het fruit en het brood klaarmaakt.

De pedagogisch medewerkers nemen goed de tijd om jouw wensen door te nemen en afstemming te zoeken over jouw baby. Er is voldoende tijd voor een overdracht en los hiervan maken wij graag een afspraak, mocht je in alle rust een gesprek willen met een medewerker over jouw kindje.

Volgende groep