Groene bso

Activiteiten en spelen in de natuur staan vaak op het programma bij Plukkebol. Dit doen we na school en in de vakanties. Jaarlijkse groene hoogtepunten zijn het project 'groene bende' in de meivakantie en Expeditie Plukkebol in de zomervakantie.

Met een bakfiets rijden we de kinderen met gemak naar een groene plek. Denk aan de Delfts Hout, de natuurspeeltuin, het Wilheminapark of de polder in. Daar is van alles te doen. Klimmen in een boom, op zoek naar dieren of hutten bouwen. We kunnen ook onze vuurschaal meenemen en er buiten koken.

De natuur halen we echter ook in huis. Denk bijvoorbeeld aan kikkerdril scheppen, kuikens die komen logeren, reptielen die op visite komen of kijken hoe eitjes veranderen in visjes en visjes in kikkers. En nog leuker is het om ze weer uit te zetten in de vrije natuur.

Plukkebol locatie Rotterdamseweg bij Hockeyclub Hudito heeft ook een eigen moestuin en vuurplaats waar de kinderen buiten kunnen koken.

In het groen spelen en zijn is ontzettend leuk en leerzaam. We maken kinderen bewust van de kracht, maar ook van de kwetsbaarheid van de natuur. Respectvol omgaan is hierbij de basis.

 

Er zijn momenteel geen berichten.