Buitenschoolse opvang

Plukkebol bso is na school en in de vakanties een plek waar kinderen graag zijn en waar ze van alles kunnen beleven.

Expeditie Plukkebol

Wát de kids doen, kunnen zij in grote mate zelf bepalen. Wel zo lekker na een schooldag of als je vakantie hebt! Spelen gebeurt in aantrekkelijke ruimtes die speciaal voor de bso ontwikkeld zijn met mooi speelgoed. Als je zin hebt doe je mee aan één of meerdere leuke activiteiten

Na school wil je:

  • lekker buitenspelen
  • relaxed bijkomen van de schooldag en meedoen aan een leuke creatieve, techniek-, kook- of sportactiviteit

 In de vakanties wil je extra leuke dingen doen zoals:

  • uitdagend activiteitenprogramma
  • uitstapjes

Activiteiten

Kinderen kunnen in grote mate zelf kiezen aan welke activiteiten zij meedoen. Er is een activiteitenprogramma na school dat tussen de schoolvakanties loopt en een speciaal programma voor in de vakanties. Het bso-team maakt per periode een nieuw programma. Via nieuwsberichten op deze website laten wij regelmatig zien wat er zoal gedaan is.

Zelf spelen

Er is alle ruimte om lekker zelf te spelen. Zo is er bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid kapla en ander mooi speelgoed. Lekker op de bank ploffen met een boek is vanzelfsprekend ook een optie. Steek jezelf in prachtige verkleedkleren of breng het haar van de kapperspop in model. Voor de oudste kinderen is er onder andere een Wii en een voetbaltafel.

Alle aandacht

De kinderen worden door de eigen Plukkebol medewerkers van school gehaald. Wel zo fijn dat zij contact hebben met de school en het vervoer zelf begeleiden. Op de bso staat er na school lekker gezond eten en drinken klaar. Dit is ook het moment om even op verhaal te komen en aan de leiding en de andere kinderen te vertellen over de schooldag. De jongste bso'ers vormen een groep apart van de oudste bso'ers. Iedere groep heeft zijn eigen vaste en daarmee vertrouwde ruimte, die ingericht is op de leeftijd van de kinderen. Een groep bestaat uit twee pedagogisch medewerkers en zo'n 20 kinderen.